ELŐÉTEL:Tatár bifsztek
Viky&Dávid 2008.03.27. 17:53
Tatár bifsztek (előétel)
Bódi Silvy is ezt csinálta a Hal a tortán című műsorban.
Tatár bifsztek
Ezt az ételt frissen ledarált nyers bélszínből annak is kevésbé szeletelhető feléből készítjük.
Kérjük meg kedves eladónkat, hártyázzák le,illetve kétszer darálják igen finomra a húst.
Személyenként nyolc-tíz dekával számoljunk.
Nem az olcsó előételek közé tartozik,de aki szereti, annak pazar gasztronómiai élményt jelent minden falatja.
Aki még nem kóstolta-és nem idegenkedik az újtól - szívből ajánlom, egyszer az életben kóstolja meg, s
többénem fog szabadulni varázsától.
A finomra ledarált húspogácsát tányérba tesszük.
Egy tojássárgáját egy egy csapott kávéskanál sót,őrölt köményt,csemege piros paprikát,majoránnát,őrölt borsot adunk hozzá,teáskanálnyi mustárral,ketchuppal,étolajjalpár csepp worchester szósszal lelocsoljuk.
Fél fej vöröshagymát,egy gerezd fokhagymát hozzáreszelve igen alaposan villával összekeverjük, egynemüsítjük.
Megkóstolva ízlésünk szerint a fenti anyagokkal tovább ízesíthetjük.
Pogácsa alakura formálva salátalevéllel bélelt kistányér közepére halmozzuk,tetejét becakkozzuk.
Köré zöldségeket rakunk, így karikára vágott paradicsomot,zöldpaprikát,lilahagymát,uborkát,fehér - vagy piros retket, ki-ki ízlésének megfelelően.Mellé frissen pirítottkenyérszeleteket,darabka vajat kenünk,amire
ráhalmozzuk (megint csak ízlés szerint vastagon vagy vékonyan) a fűszeres húst.
|