Infó

Köszönjük hogy benéztél.
Ha van oldalad a vendégkönyvben hírdetheted.
Ne törd fel, a portált!

Ne írj csúnyákat!

Valamint kérjük NE LOPJ

Köszönjük hogy elolvastad a köszöntőt!

Jó böngészést!

Üdv.:a Portál szerkesztői:

Viki&Dávid

 
Hal a tortán
 
Ne lopj

 

 
Társoldalak

http:// Állatok
http:// Állatok 2
http:// Blog
http:// TrueBloodFan.net
http:// Twilight; TVD; True Blood
http:// Alkonyat
http:// Selena Gomez
http:// Karib tenger kalózai
http:// Blog 2

Jelentkezz a vk-ban!

 
Like-olj minket Facebookon!
 
Menü
 
Most hányan vagyunk?

Hal a torán kedvelő olvasgat! :D

 
Hírdetés
 
Túl az 5000-en

 

 
Mennyien is vagyunk?
Indulás: 2008-03-27
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Receptek

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Francia hagymakrémleves

Viky&Dávid  2012.06.01. 18:22

Hozzávalók:

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 liter víz
  • bors
  • ételízesítő
  • reszelt szerecsendió
  • 2 dl főzőtejszín
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 dl fehérbor

Elkészítés:

A fokhagymát és a vöröshagymát ledaráljuk. Az olívaolajon megdinszteljük, enyhén sózzuk. Kevés lisztet szórunk rá, picit megpirítjuk. Felöntjük a vízzel. A fűszereket ízlés szerint tesszük bele.

Mikor a hagyma teljesen megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt, majd beleöntjük az 1 dl fehérbort, és összefőzzük az egészet.

Tálaláskor reszelt sajtot szórunk a tetejére.

Tarte Tatin (Francia fordított almatorta)

Viky&Dávid  2012.06.01. 18:14

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1 tojás sárgája
  • 20 dkg Rama margarin
  • 1 csipet só
  • 15 dkg kristálycukor
  • 50 dkg alma

Elkészítés:

25 dkg lisztet elmorzsolok 13 dkg margarinnal. Hozzáadok 1 evőkanál cukrot, 1 tojássárgáját, 1 csipet sót és egy kevés vizet (mindig csak picit, annyit, hogy rugalmas tésztát kapjak). Ezután fél órát pihenni hagyom a tésztát.

Megpucolom az almát, és vékony gerezdekre vágom fel. Egy kis lábasban megpirítok 10 dkg cukrot (alacsony fokozaton! pár perc alatt kész a karamell), majd gyorsan belecsurgatom annak az edénynek az aljába, amiben sütöm. Nem baj, ha nem tökéletesen takarja ki a karamell az edény alját, de nagyjából mindenhova jusson. Vigyázat: műanyag fülű edény nem lehet! Én egy fém lábasban szoktam sütni, aminek az alja kb. 20-25 cm átmérőjű.

A meghámozott, cikkezett almával kirakom a már valószínűleg megszilárdult karamellás lábas alját, megszóróm 3 dkg cukorral, rámorzsolok 4-5 dkg margarint.

A tésztát köralakúra nyújtom, ráteszem az almarétegre, picit rányomkodom (könnyebb lesz kiborítani), és forró (180 fok) sütőbe rakom, kb. 40 percig sütöm, amíg a tészta alja (ami látszik) rózsaszínű nem lesz.

Ha megsült, még forrón kiborítom egy tányérra. Jó étvágyat hozzá!

Flammkuchen Napsi (kenyérlángos)

Viky&Dávid  2012.06.01. 18:09

Tésztához:

  • 375 g liszt
  • 1 cs száraz élesztő
  • 1 tk cukor
  • 1,5 tk só
  • 250 ml langyos víz

Feltéthez (ízlés szerint):

  • szalonna (bacon)
  • lilahagyma
  • tejföl
  • bors 

 

Elkészítés
  1. Begyúrjuk a tésztát, majd hagyjuk kelni.
  2. Ha megkelt, vékonyra (szinte átlátszóra) kinyújtjuk, és olajozott tepsibe tesszük.
  3. Megkenjük a tejföllel, rászórjuk a felkarikázott lilahagymát, majd az előre megpirított szalonnát.
  4. Megsütjük, de a szélét figyelni kell, ha már megpirult, jónak kell lennie.
sütési hőfok:
180°C
sütési mód:
hőlégkeveréses

 

Tarte au citron (Francia citromtorta)

Viky&Dávid  2012.06.01. 18:06

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 egész tojás
  • 1 csipet vaníliás cukor
  • A töltelék:
  • 1 tubus (doboz) cukrozott sűrített tej (397 g)
  • 3 kis tojás
  • 12,5 cl citrom

 

Elkészítés:

1. A tésztához egy nagy tálban jól keverjük össze a hozzávalókat, majd tekerjük be átlátszó fóliába, és tegyük be a hűtőbe 2 órára.

2. Ezalatt készítsük el a tölteléket: tegyük a tojásokat egy tálba, adjuk hozzá a sűrített tejet, majd fokozatosan, lassan a citromlevet, nem egyszerre az egész mennyiséget.

3. Két óra után béleljük ki a tésztával a kivajazott, lisztezett formát, és süssük 20 percet 160 fokos hőmérsékleten.

4. 20 perc után vegyük ki a sütőből, de ne kapcsoljuk ki, hanem emeljük fel a hőmérsékletet 180 fokra. A tölteléket öntsük a tésztára, és tegyük vissza a sütőbe 10 percre, amíg a krém a tetején kocsonyás állagot kap. Hűtsük le szobahőmérsékletűre, és tegyük be a hűtőbe legalább két órára.

Croque Monsieur ( melegszendvics)

Viky&Dávid  2012.06.01. 18:03

Croque Monsieur ( melegszendvics)


Hozzávalók a szószhoz (besamel):

  • 10 g vaj,
  • 90 ml tej,
  • ½ ek liszt,
  • ½ tk dijoni mustár,
  • só,
  • bors,
  • frissen reszelt szerecsendió,
  • ½ tojássárgája,
  • szeletelt toast kenyér,
  • 20 dkg sonka,
  • 3 féle sajt lereszelve


Elkészítése:

Elkészítjük a szószt egy edényben a tűzhelyen. Mikor már minden összetevő benne van rottyantunk még rajta egyet és kész. Ezzel kenjük meg a kenyereket, amiket megpirítottunk. A szendvicsbe sonkát és reszelt sajtot teszünk, majd a tetejére is. Ezt melegszendvics sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad a tetején.

Vörösboros marhapörkölt bográcsban

Viky&Dávid  2012.04.20. 15:56

 

Hozzávalók:

  • 2 kg marhacombhoz:
  • 3 paprika,
  • 3 paradicsom,
  • 2 sárgarépa,
  • 2 fehérrépa,
  • 0,8 kg gomba,
  • 4 dl vörösbor,
  • só,
  • bors,
  • fokhagyma,
  • szalonna,
  • 1 nagy hagyma,
  • 1-2 babérlevél,
  • kakukkfű,
  • pirospaprika

 

Elkészítés:

 
A szalonnát kiolvasztom kis tűzön, majd a hagymát megpuhítom-pirítom rajta. Leveszem a bográcsot a tűzről, és ha kihűlt, 2 kiskanál pirospaprikát szórok rá. A 2*2 centisre vágott húst beleteszem, és fehérre pirítom, majd felöntöm vízzel és a bor 3/4-ével, úgy, hogy éppen ellepje. Hozzáadom a kis kockára vágott paradicsomot, sárga- és fehérrépát, a paprikát. Fűszerezem borssal, Erős Pistával, nagy adag kakkukfűvel, apróra vágott fokhagymával és a babérlevéllel. Ha a hús 2/3-ra főtt(2 óra), megsózom, de nem szabad előbb, mert a hús megkeményszik. Hozzáadom a vékonyra vágott gombát, és utánízesítem. Az elfőtt levet a maradák borral és vízzel pótolom. A végén lesütöm szaftjára. Főtt burgonyával vagy ropogós kenyérrel tálalom.

Chilis bab bográcsban

Viky&Dávid  2012.04.20. 15:54

Hozzávalók (10-12 fő részére):

 

  • 6 doboz kukorica konzerv (töltő tömeg 285g-os)
  • 8 doboz Happy Fruit kidnibab vagy Chilis bab (töltő tömeg 240g-os)
  • 0.5 kg füstölt csülök
  • 2 kg sertés tarja vagy csirkemell
  • 2 csomag Kotányi Chili fűszerkeverék
  • 3-4 közepes fej vörös hagyma apróra kockázva

 

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát zsíron (vagy olajon) üvegesre sütjük, majd a szintén apró kockára vágott tarját és csülköt a chili fűszerrel együtt hozzáadjuk. Addig sütjük ezt az elegyet, amíg a hús ki nem fehéredik. Vigyázzunk, hogy ne túl nagy lángon csináljuk, mert ha megég a chili, keserű íze lesz. (A főzést megelőző napon a füstölt csülköt érdemes vízben beáztatni, hogy könnyebb legyen másnap feldolgozni.) Majd hozzáadjuk a kukoricát és a babot, majd felengedjük vízzel úgy, hogy kb 2cm-el magasabb legyen a víz mint a benne lévő elegy. Kb 3 órát szoktam főzni, hogy a bab teljesen szétfőjön, ettől lesz olyan pépes és nem lesz mosogatóvíz állaga. Az ínyencek az elején a húst kevés vörösborral is felönthetik és azon párolhatják.

 

Pöttyös Guru kehely

Viky&Dávid  2012.03.28. 16:05

 

4 adag

túrós réteg:

  • 50 dkg sovány túró
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4-6 ek cukor (ízlés szerint)

karamellás réteg:

  • 1,5 dl tejszín
  • 10 dkg cukor

csokis réteg

  • 8 dkg tejcsoki v étcsoki
  • 8 dkg tejszín
  • 4 dkg törökmogyoró

A túrót kikeverjük a citrom finomra reszelt héjával és a cukorral. Kelyhekbe vagy poharakba kanalazzuk/ töltjük habzsák (kivágott sarkú műanyagzacskó) segítségével.

A cukorból nagyobb lángon, néha rázogatva az edényt világos karamellt készítünk egy kis csipet sóval, majd felöntjük a tejszínnel, és folyamatos kavargatás mellett addig melegítjük, amíg a karamell felolvad. (kitartás, lassan, de menni fog). Ha már kihűlt, a túrókrém tetejére kanalazzuk.

A törökmogyorót kis láng felett megpirítjuk száraz serpenyőben, amíg illatozni kezd, majd ha langyos, ledörzsöljük a héját a teljesség igénye nélkül, és késsel durvára vágjuk. Az apróra tördelt csokit összemelegítjük a tejszínnel, és ha megolvadt (30°C fok körül már megvan, ne melegítsük tovább!), belekeverjük a mogyorót. Ha langyos, a túrós desszertek tetejére kanalazzuk egyenletesen szétosztva.

Fogyasztás előtt célszerű 1-2 órát pihentetni a hűtőben, hogy megdermedjen a tetején a csoki.

Megjegyzés: ha nem sikerül krémes sovány túrót szerezni hozzá, akkor célszerű lazítani a túrós réteget egy kevés tejföllel (50 dkg túróhoz 1,5-2 dl tejföl) és botmixerrel átmenni rajta párszor, amíg sima, krémes lesz.

Desszert - Japán gyümölcsrizs mentás lime-habbal, licsivel

Viky&Dávid  2012.03.19. 16:01
hozzávalók 4 főre
  • 25 dkg sushi rizs
  • 1 licsi befőtt (konzerv)
  • 10 dkg cukor
  • 4 db lime
  • 1 csokor friss mentalevél
  • 2 dl növényi tejszínhab
elkészítés
  1. A sushi rizst megfőzzük ugyanolyan módon, ahogy a sushi készítéshez. Ha más fajta rizzsel helyettesítjük (pl. rövidszemű), akkor egy csipet sóval és egy csipet cukorral főzzük meg puhára, ragadósra.
  2. A megfőtt rizst hagyjuk kihűlni.
  3. Egy kis keverőpohárba reszeljük bele a lime-ok héját, levét nyomjuk ki. Adjuk hozzá a cukrot és a megmosott mentaleveleket, és kézi turmixgéppel aprítsuk össze.
  4. A keményre felvert növényi tejszínhabhoz adjuk hozzá. A tejszínhabot forgassuk össze a rizzsel.
  5. Ízlés szerint adható még hozzá cukor.
  6. Jól hűtsük be, tálaláskor adjunk hozzá licsi gyümölcsöt, tetejét díszítsük egy mentalevéllel.

 

Főétel - Mentaiko pasta másképpen (Kaviáros spagetti)

Viky&Dávid  2012.03.19. 15:59
hozzávalók 2 főre
  • 250 g spagetti tészta
  • 2 tojás
  • 1 kis üveg kaviár (pl. lazac)
  • 1 ek sózatlan vaj
  • 1 lilahagyma
  • 100 ml fehérbor
  • 100 ml tyúkhúsleves
  • 100 ml tejszín
  • nori (algalapocskák, vékony csíkokra szeletelve; el is hagyható)
elkészítés
  1. A tésztát al dente-re főzzük, leszűrjük.
  2. 3 perces lágytojást készítünk (a sárgája folyós legyen).
  3. A lilahagymát apróra vágjuk, a vajon lassú tűz felett üvegesre pároljuk.
  4. Felcsavarjuk a tüzet, hozzáadjuk a bort és addig kevergetjük, míg besűrűsödik.
  5. Hozzáadjuk a csirkehúslevest, 2-3 percig főzzük, majd a tejszínt is, egyszer felforraljuk, aztán lezárjuk a tüzet.
  6. A szószba jól belekeverjük a kaviárt, majd a tésztát is beleforgatjuk, hogy egyenletesen bevonja.
  7. Egy csipet norit is tehetünk hozzá.
  8. Tányérokra szedjük, a tetejére ültetjük a szétvágott lágytojást, norival díszítjük.

 

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
CSS Codes

Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!