Receptek : Mógyorós csokikockák (desszert) |
Mógyorós csokikockák (desszert)
Viki&Dávid 2008.03.27. 18:24
Mogyorós csokikockák
20 dkg csokoládé
10 dkg mogyoró
1 evőkanál cukor
Elkészítés:
1. Vesszünk egy kb. 20×10 centis,hagyományos jégkockatartót,és mindenütt jól kivajazzuk.
2. Elkészítjük a vízgőzt:keresünk egy olyan lábost,amelyre éppen ráillik a keverőtálunk,és megtöltjük 2 centi magasságban vizzel.Amikor a víz felforrt,rátesszük a keverőtálat.
3. A tálba tördeljük a csokoládét,és megolvasztjuk.
4. A mogyorót egy serpenyőbe szorjuk,és néhány perc alatt megpirítjuk.
5. Amikor már érezzük az illatát,megszórjuk a cukorral,és alacsony tűzön addig forgatjuk-pirítjuk a mogyorószemeket,amíg a cukor rájuk nem olvad.
6. A cukrozott mogyorót elosztjuk a jégkockatartó rekeszeibe,és ráöntjük a felolvasztott csokoládét.Kicsit megrázogatjuk,hogy a csoki mindenhova eljusson,és hadjuk kihülni.
|