Receptek : Rostonsült pisztráng Vadrizses zölsalátával |
Rostonsült pisztráng Vadrizses zölsalátával
Viky&Dávid 2008.03.29. 16:57
Főétel
Rostonsült pisztráng vadrizses zöldsalával
A megtisztított halat két centis távolságonként beirdaljuk, kívül-belül bedörzsöljük sóval, őrölt borssal, delikáttal.Letakarva hűtőben tartjuk legalább két órán keresztül. Piros paprikával összekevert lisztbe nyomkodjuk, majd annyi felhevített olajban, ami félig ellepi mindkét oldalát, piros-ropogósra sütjük.Lecsepegtetjük.Nagy lapos tányér közepére vadrizses zöldsalátát halmozunk, tetejére ültetjük a megsütött pisztrángot. Citromkarikával díszítjük, mellé külön tartármártást adunk.
Vadrizses zöldsaláta
A rizst forrásban lévő vízzel lemossuk, lecsepegtetjük. Lábosba öntve hideg vízzel felöntjük, annyival, amennyi bőven ellepi. Sózzuk, darab vöröshagymával, petrezselyemzöld csokorral ízesítve fedő alatt gyenge tűzön főzzük. (Főzési ideje kb. fél óra, akkor jó ha a szemek többsége szétnyílt.) Levét alaposan lecsöpögtetjük, olvasztott vajjal összekeverjük. A hagymát, petrezselyemzöldet kidobjuk. A rizst lehűtjük. Tisztított salátalevelet összegöngyölünk, metéltre vágjunk. Ugyancsak csíkokra darabolunk uborkát, sárgarépát, paradicsomot, konzerv kukoricát, zöldborsót. Tálban összekeverjük a zöldségeket a vadrizzsel együtt, sóval, olajjal, ketchuppal, őrölt fehérborssal ízesítve.
|