Receptek : FŐÉTEL: rozmaringos, almás kacsa |
FŐÉTEL: rozmaringos, almás kacsa
Viky & Dávid 2008.04.26. 05:40
Főétel: rozmaringos, almás kacsa
Hozzávalók: kacsa, só, majoranna, bors, alma, rozmaring, krumpli, rizs, borsó, répa, sajt
Recept: A kacsát kibelezzük, megmossuk, sóval, majorannával és borssal bedörzsöljük. A feldarabolt almát és a rozmaringot a kacsa hasába tömjük, majd a nyílást összetűzzük. A kacsát tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá és előmelegített sütőbe kb. fólia alatt sütjük, majd a fóliát leszedve pirítjuk. Krumplikat héjában megfőzzük, kettévágjuk, rizottóval megtöltjük, reszelt sajtot szórunk rá, ezt sütőben rásütjük. Párolt lilakáposztával tálaljuk.
|