»Rókagombás báránycomb
Viky&Dávid 2008.11.01. 13:32
Rókagombás báránycomb
4 személyre:
» 60 dkg báránycomb
» 30 dkg húsos zöldpaprika
» 25 dkg rókagomba
» 5 dkg füstölt szalonna
» 5 dkg hagyma
» 1 csokor metélőhagyma
» 2 dl vörösbor
» 1 kk. rozmaring
» 4 gerezd fokhagyma
» 1 babérlevél
» 2 ek. liszt
» 2 dkg zsír
» só
» A húsból 16 szeletet vágunk, sóval és rozmaringgal ízesítjük, majd forró zsíron kisütjük. A gombákat kettévágjuk, a paprikát, hagymát és szalonnát felkockázzuk. A szalonnát és hagymát zsíron megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a gombát. Pár percig pároljuk, ráhintjük a lisztet, felengedjük a borral, hozzáadjuk a babérlevelet, a borsot, a felaprított metélőhagymát és az összetört fokhagymát, majd 8-10 percig főzzük. Ha elfővi a levét, kevés vizet adunk hozzá.
A húst a mártással és sült paprikával kínáljuk.
(A paprikát belül sózzuk, majd pár percig grillezzük.)
|