ŐZGERINC
Viky&Dávid 2008.11.01. 13:36
Őzgerinc
Hány személyre:
» fél kg őzgerinc
» 10 dkg vegyes zöldség
» 5 dkg szalonna
» 1 dl vörösbor
» 1 dl tejföl
» 1 evőkanál liszt
» 1-2 kockacukor
» só
» bors
» 1 evőkanál zsír
Az őzgerincet először megtűzdeljük a szalonnával. A zsírt felmelegítjük, beletesszük a fölszeletelt zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a húst, és vízzel hígított vörösborral megöntözve, fedő alatt egészen puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, kiszedjük a tálból, tepsire tesszük, és a sütőben átsütjük addig, amíg szalonna megpiruljon rajta, de néha öntözgessük, hogy ki ne száradjon.
A tálban maradt zöldséget zsírjára pirítjuk. Ha a zöldség már barna félrehúzzuk a tálban, és a zsírban a kockacukrot is megpirítunk. Fölöntjük egy kevés vízzel és jól összeforraljuk. A tejfölt a liszttel simára keverjük, a mártásba öntjük, felforraljuk, majd rászűrjük az előzőleg fölszeletelt húsra.
|