Infó

Köszönjük hogy benéztél.
Ha van oldalad a vendégkönyvben hírdetheted.
Ne törd fel, a portált!

Ne írj csúnyákat!

Valamint kérjük NE LOPJ

Köszönjük hogy elolvastad a köszöntőt!

Jó böngészést!

Üdv.:a Portál szerkesztői:

Viki&Dávid

 
Hal a tortán
 
Ne lopj

 

 
Társoldalak

http:// Állatok
http:// Állatok 2
http:// Blog
http:// TrueBloodFan.net
http:// Twilight; TVD; True Blood
http:// Alkonyat
http:// Selena Gomez
http:// Karib tenger kalózai
http:// Blog 2

Jelentkezz a vk-ban!

 
Like-olj minket Facebookon!
 
Menü
 
Most hányan vagyunk?

Hal a torán kedvelő olvasgat! :D

 
Hírdetés
 
Túl az 5000-en

 

 
Mennyien is vagyunk?
Indulás: 2008-03-27
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Receptek

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Előétel - Maki sushi

Viky&Dávid  2012.03.19. 15:55
hozzávalók 2 főre

6-8 rúdhoz:

  • 25 dkg rövidszemű rizs
  • 3 dl víz
  • 3 ek rizsecet
  • 2 tk cukor
  • 1 mk só
  • 1 cs Nori lap
  • 1 db bambusztekercs
  • 1 db uborka
  • 1 db piros paprika
  • 10 dkg nyers tonhal
  • 10 dkg nyers lazac
  • wasabi por vagy krém
  • pácolt rózsaszín gyömbér
  • szójaszósz

 

elkészítés
  1. A rizst hideg vízzel addig mossuk át, amíg a víz zavarossága meg nem szűnik, legalább 8-10 vízcserét igényel.
  2. Tegyük a rizst egy fazékba és öntsünk rá annyi vizet, hogy pont ellepje, majd fedjük le a lábost, és lassú tűzön forraljuk fel a rizst.
  3. Miután felforrt, vegyük le a tűzről a lábost, és hagyjuk 15 percet állni.
  4. Egy tálban keverjük össze a rizsecetet cukorral és a sóval, adjuk hozzá a meleg rizshez a rizsecetet, először csak a negyedét, majd keverjük össze vele, ezt addig ismételjük, amíg el nem fogy a rizsecet. Ezután megvan a legfőbb alapanyagunk, ami kell a sushi készítéshez, hűtsük ki!
  5. Az uborkát hosszában nyolcadoljuk, vágjuk ki a magházat, és csináljunk olyan hosszú egyenes rudacskákat, amilyen a nori lap hossza.
  6. Ugyanilyenre hozzuk össze a paprikát.
  7. A halakat használat előtt 24 órát fagyasszuk, hogy elpusztuljanak az élősködök benne.
  8. Tehát a halacskákat szálkátlanítjuk, és kisujj vastagságúra vágjuk, természetesen a bőre nélkül!
  9. Wasabink ha por, kevés vízzel egy viszonylag gyurmaszerű masszává keverjük.
  10. Helyezzünk egy fél ív norit a bambusztekercsre.
  11. Tartsuk kezünket benedvesítve, és tegyünk 2-3 evőkanál sushi rizst a nori lap közepére, és terítsük szét rajta egyenletesen, de hagyjunk kb. 1-1,5 centiméternyi helyet a nori lap alján és tetején üresen (ez a feltekerés miatt kell).
  12. Tegyük a sushi rizsre a zöldség és/vagy hússzeleteket hosszanti irányba (aki szereti wasabival is megkenheti).
  13. Ezután kezdjük el feltekerni a bambuszlap segítségével a norit, figyeljünk arra, hogy a sushi rizs mindkét vége szorosan le legyen zárva.
  14. Miközben feltekerjük óvatosan, kissé préseljük meg a tekercset, hogy ne essen szét a készülő sushi tekercs, de ügyeljünk rá hogy ne nyomjuk szét.
  15. Miután feltekertük, távolítsuk el a bambuszt.
  16. Egy nedves és nagyon éles késsel szeleteljük fel a sushi rudakat arányosan egyenlő szeletekre, vigyázzunk arra hogy a késsel egyenesen lefele szeljünk, és ne fűrészelve vágjunk, mert akkor széthullhat vágás közben a sushi.

 

Sütőtök krémleves

VIKY&DÁVID  2011.10.04. 17:23

Sütőtök krémleves

 

Hozzávalók:

1 közepes sütőtök,

2-3 sárgarépa,

2-3 db krumpli,

10 dkg vaj,

½ fej vöröshagyma,

2 dl tejszín,

ízlés szerint só,

bors,

szerecsendió


Elkészítés:

Egy kis vajon megfuttatjuk a hagymát, majd felrakjuk főni a megpucolt és darabokra vágott tököt, répát és miután már majdnem megpuhultak hozzáadjuk a krumplit és a fűszereket.

Miután ez megfőtt leturmixoljuk és hozzáadjuk a tejszínt. Ezt az első rottyanásig főzzük és már kész is.

Spárgakrémleves

Viky&Dávid  2011.08.03. 14:27

 

hozzávalók 4 főre 

  • 1 kg fehér spárga
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 csokor snidling
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 l csirke alaplé (ha nincs, leveskockából is készíthetjük)
  • 175 g 20 %-os tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1/2 mk reszelt citromhéj
  • ½ mk őrölt szerecsendió
  • 1 csapott ek cukor
  • fehér bors

 

elkészítés 

  1. A spárgát megmossuk, és kb. 4 cm-es darabokra vágjuk. A nagyon fás részeket dobjuk ki.
  2. 16 darab spárgacsúcsot félreteszünk.
  3. A vajat egy fazékban felolvasztjuk.
  4. A hagymát és a snidlinget apróra vágjuk és a vajon üvegesre pároljuk.
  5. Hozzáadjuk a spárgát és további 5 percig pirítjuk (nem kell karamellizálni).
  6. Felöntjük az alaplével, megszórjuk a szerecsendióval, sózzuk, borsozzuk és lefedve, kb. 30 perc alatt puhára főzzük.
  7. Amíg a spárga fő, a spárgacsúcsokat egy kevés vízben roppanósra főzzük (kb. 2 perc) és félretesszük.
  8. Amikor a spárga az alaplében teljesen megpuhult, botmixerrel simára turmixoljuk, majd szűrőn átpaszírozzuk és visszaöntjük a fazékba.
  9. A tejfölt egy evőkanál liszttel, a reszelt citromhéjjal és pár kanál levessel simára keverjük, majd a leveshez adjuk és összeforraljuk.
  10. Tálaláskor a spárgafejeket a csészékbe adagoljuk, és rámerjük a levest.

Pizzagolyó

Viky&Dávid  2011.08.03. 14:22

hozzávalók 2 főre 

  • 1/2 adag pizzatészta
  • olívaolaj
  • legalább kétféle sajt (az egyik mozzarella- jobb, ha füstölt)
  • bacon
  • sonka
  • hagyma
  • valamint minden, ami a pizzára illik

A mártogatóshoz:

  • 1 pohár tejföl
  • 2 ek csípős ketchup
  • 1 kk erős paprikakrém
  • 1 gerezd összezúzott fokhagyma

 

elkészítés 

  1. A pizzatésztát két adagra osztjuk.
  2. Nagyon vékony, keskeny és hosszú téglalapot sodrunk belőle.
  3. A pizzafeltétnek valókat apró kockára vágjuk, a bacont, előpirítjuk és kiszedjük a zsírból.
  4. A lapokat megkenjük olívaolajjal, megszórjuk a kétféle reszelt sajttal.
  5. Ízlés szerint megszórjuk a feltéttel, nem túl vastagon!
  6. A hosszanti oldalánál kezdve szorosan feltekerjük a megrakott tésztát.
  7. A tekercset kb. 2 cm-es darabokra szeljük, és az egyik felén összecsípjük a tésztát, ez kerül alulra a sütőlapon.
  8. A golyókat sütőlapra rakjuk, forró sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
  9. Közben a mártogatós hozzávalóit összekeverjük, a kisült golyókat ezzel kínáljuk.

Forró csokoládé fondant

Viky&Dávid  2011.08.03. 14:20

  • 100 g vaj
  • 4 ek. kakaópor
  • 100 g min. 70%-os magas minőségű csokoládé
  • 2 tojás
  • 2 tojásfehérje
  • 120 g cukor
  • 100 g liszt, de még jobb az őrölt mandula

 

elkészítés 

  1. A sütőt 160 fokra állítjuk, a vajat és a csokoládét egy nagyobb, forrásban levő vízzel teli fazék fölé helyezett kisebb lábasban felolvasztjuk, majd a tűzről levéve addig keverjük, amíg egyenletes masszát alkot. 10 percen át hagyjuk kihűlni.
  2. Az egész tojásokat, a tojásfehérjét és a cukrot tegyük egy edénybe, és elektromos habverővel keverjük össze, habosítsuk.
  3. A masszát a hűlő csokoládékeverékhez adjuk, és elkeverjük. Ügyeljünk arra, hogy a csokoládé már ne legyen forró, különben a tojásfehérje kicsapódna. Keverjük hozzá a lisztet és / vagy őrölt mandulát.
  4. A sütőformákba helyezzük a masszát, és 12 percen át sütjük. Tálaláskor egy kevés meggy- vagy áfonyalekvárt teszünk mellé.

Mogyorós csokis formák

Viky&Dávid  2011.08.02. 20:23


 

A gyerekek általában nagyon szeretik a színes, figurás süteményeket. Én is a drága fiacskáimnak és az apró locsolóimnak szeretnék kedveskedni ezekkel a nyuszikkal és kacsákkal. Remélem ízleni fog nekik, én már megkóstoltam és megállapítottam, hogy ez egészen finomra sikerült :-) . Fél adagot készítettem, mert az ötven darabot kicsit soknak tartom.

Hozzávalók:

  • (50 darabhoz):
  • 25 dkg liszt,
  • 125 g mogyoró,
  • 2 teáskanál fahéj,
  • csipetnyi só,
  • 125 g sötétbarna cukor,
  • 2 tojás sárga,
  • 125 g hideg vaj,
  • 10 dkg tejcsokoládé,
  • színes cukordara.


Elkészítés:
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Elkészítés: A cukrot, a lisztet, a darált mogyorót, a fahéjat, a sót, a vajat és a tojást gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd fóliába csomagolva kb 30 percre hűtőbe tesszük. A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagságúra kinyújtjuk és különböző húsvéti figurákat szúrunk ki belőle. A tepsire rakosgatjuk, és a sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. A tejcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk és ecsettel a formákra kenjük, végül megszórjuk a színes cukordarával. Amikor megszáradt a csokoládé a tetején, fémdobozba is rakhatjuk.


 

 

Hósipka

Viky&Dávid  2011.08.02. 20:11

 

Hozzávalók:

  • 3 tojás,
  • 30 dkg porcukor,
  • 30 dkg kókuszreszelék,
  • 15 dkg margarin,
  • 3 evőkanál baracklekvár,
  • fél dl rum,
  • 50 dkg darált keksz,
  • magozott meggy.

 

Elkészítés:
A 3 tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és 15 dkg porcukrot. A margarint habosra keverjük a maradék 15 dkg porcukorral, majd hozzáadjuk a 3 tojássárgáját is. Belekeverjük a baracklekvárt, a rumot, végül a darált kekszet is. Egy citromfacsaró belsejét megvizezzük, majd félig megtömködjük a kókuszos masszával. Egy szem meggyet helyezünk rá, majd befedjük a kekszes masszával. Végül kiütögetjük a formából. Minden újabb hósipka elkészítése előtt vizezzük meg a citromfacsaró belsejét. Amennyiben nem tömködjük teljesen a formát, különböző nagyságú sipkákat készíthetünk.

 

Csirke shanghai módra

Viky&Dávid  2011.08.02. 20:05

 

Hozzávalók:

  • (1 főre)
  • 1 csirkecomb,
  • 1 l víz,
  • Szecsuáni bors,
  •  
  • A szószhoz:
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 szelet gyömbér,
  • 1 guriga póréhagyma,
  • 1 evőkanál szójaszósz,
  • 2 ½ evőkanál víz,
  • 1 kávéskanál cukor,
  • ½ evőkanál rizsecet,
  • 1 csipet bors,
  • Néhány csepp szezámolaj,
  • 1 kávéskanál Na-glutamát (kínai só),
  • 1 csipet só

 

Elkészítés:
1. A csirkecombot kb 20 perc alatt forró vízben megfőzzük, amelyet szecsuáni borssal ízesítünk.

2. Felaprítjuk a fokhagymát, a gyömbért és a póréhagymát és egy tálkába tesszük.

3. Hozzáadjuk a szójaszószt, a vizet, a cukrot, a rizsecetet, borsot, szezámolajat, rizskivonatot, és egy csipet sót. A szószt folyamatosan kavargatjuk.

4. Ha elkészült a szósz, akkor ráöntjük a néhány részre „szétdarabolt” csirkecombra, amelyet ráhelyezünk egy tálra.

5. KÉSZ, LEHET TÁLALNI! :))

Csokoládés mini torták mandulával

Viky&Dávid  2011.08.02. 19:59

 

Hozzávalók:

  • 20 darabhoz:
  • A tésztához:
  • 13 dkg rétesliszt
  • 5 dkg kukoricakeményítő
  • 6 dkg finom szemű kristálycukor
  • 1/2 rúd vanília kikapart belseje (1 csomag jó minőségű vaníliás cukorral helyettesíthető)
  • 10 dkg hideg vaj
  • 1 tojás sárgája
  • 1 teáskanál krémes tejföl
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg jó minőségű csokoládé (min. 50 %-os kakaótartalommal)
  • 5 dkg nagyon hideg, nyers marcipánmassza
  • 1/2 rúd vanília kikapart belseje (1 csomag jó minőségű vaníliás cukorral helyettesíthető)
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1/2 dl tej
  • 2 dkg vaj
  • A tetejére:
  • 2-3 dkg szeletelt mandula
  • ízlés szerint marcipándarabka

 

Elkészítés:

A tésztához a lisztet és a keményítőt tálba halmozom, hozzáadom a cukrot és a vaníliát, majd ráreszelem a hideg vajat. Gyors mozdulatokkal összemorzsolom, majd belekanalazom a tejföllel elkevert tojássárgáját. Összeállítom a tésztát, amit azonnal fóliába csomagolok, és 1 órára beteszem a frizsiderbe.

Közben előkészítem a töltelék hozzávalóit, valamint egy 12 adagos, tapadásmentes aprósütemény-sütő tepsit. Ez abban különbözik a muffintepsitől, hogy kb. fele olyan mélyek kicsiny „horpadásai”.

A csokoládét apró kockákra tördelem, a keményítőt elkeverem a hideg tejben, a marcipánt almareszelőn lereszelem. Minden hozzávalót kis lábosba adagolok, állandó kevergetés mellett közepesen sűrűre főzöm. Kb. 5 perc alatt elkészül közepes tűzön – az állaga hamar nagyon krémszerű lesz, de nem olyan sűrű, mint a puding. Kevergetve hagyom langyosra hűlni.

A tésztát két fólialap között kb. 3 mm vékonyra nyújtom, 5 cm átmérőjű kerek kiszúróval körlapokat szaggatok belőle, ezekkel bélelem a tepsi horpadásait. A kis tészták alját villával megszurkálom, hogy ne hólyagosodjanak fel sütés közben. 175 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt világosra sütöm. Óvatosan kiemelem a kis tortaburkokat a tepsiből, rácson hagyom kihűlni.

A maradék tésztát közben ismét összegyúrom, kiszaggatom, majd a következő körben megsütöm. A vékony tészták gyorsan hűlnek, mindegyikbe kb. 2 teáskanálnyi csokoládékrémet kanalazok. A tetejükre szeletelt mandulát szórok, ha még maradt marcipánmasszám, apró marcipán pöttyökkel díszítem.

Szobahőmérsékleten hagyom megdermedni a tölteléket, majd beteszem a frizsiderbe. 1-2 órát érdemes hűteni fogyasztás előtt, de másnap, harmadnap is remek.

Almás rétes

Viky&Dávid  2011.08.02. 19:46

hozzávalók 4 főre 

  • 1 csomag kész réteslap
  • 5 alma
  • 3-4 ek. zsemlemorzsa
  • 3-4 ek cukor (fele lehet barnacukor)
  • 1 citrom leve és héja
  • 1 mk fahéj
  • 1 marék rumba áztatott mazsola
  • 2 dl tejföl
  • 2 dkg vaj

 

elkészítés 

  1. A töltelék elkészítéséhez két almát felkockázunk, hármat lereszelünk. Az almákat összekeverjük a cukorral, fahéjjal, rumba áztatott mazsolával, citrom levével és héjával, és annyi vajon pirított zsemlemorzsával, amennyit felvesz a tészta. Idő függvényében érdemes egy órát állni hagyni, hogy összeérjenek az ízek.
  2. A réteslapok közé olvasztott vajat és zsemlemorzsát teszünk. (Egy rúdhoz minimum 3 lapot használok. Aki tésztásabban szereti, használhat 5 lapot is, de akkor legyen kéznél még egy csomag réteslap.)
  3. A lapok összetekeréséhez érdemes használni egy konyharuhát. Minden elkészített lap szélére, keresztben rátesszük az almás tölteléket és az alján elhelyezett konyharuhával óvatos, de határozott mozdulattal összetekerjük.
  4. A tetejére nekem bevált az olvasztott vajjal elkevert tejföl, sokan ázottnak tartják, de nekem olyan még sosem lett. Ezért saját tapasztalatból azt tudom mondani, hogy légkeverésesen és 180 fokon kell megsütni.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
CSS Codes

Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!